Naar hoofdinhoud springen
null
Op verantwoorde wijze gemaakt

HET BELANG VAN DUURZAAM KATOEN

Bij GANT geloven we in het ontwerpen voor een lange levensduur, circulariteit en duurzaamheid om de levensduur van onze producten te verlengen. In de onderstaande minidocumentaire laat GANT zien hoe de keuze voor verantwoord geproduceerd katoen invloed heeft op verschillende gebieden en op de mensen die er werken.

null
Veelzijdig en Sterk

Een overhemd dat lang meegaat

Hoewel katoen een veelzijdige en sterke stof is - een overhemd kan 60 jaar meegaan als het goed gewassen en gedragen wordt - legt de consumptie van katoen een enorme druk op de watervoorraden. We weten dat we deel uitmaken van een waterintensieve industrie, en we zetten ons in om de negatieve impact op water te verminderen. Het ondersteunen van duurzamere katoenteelt is een onderdeel van ons strategisch duurzaamheidswerk en een belangrijke actie om onze impact op mensen, water en planeet te verminderen.

null
Onze Overtuigingen

Investeren in de Toekomst

Om duurzamer te worden, zoeken wij naar nieuwe en innovatieve grondstoffen en betere manieren om essentiële gewassen, zoals katoen, te verbouwen. Wij geloven dat het ondersteunen van biologische katoenteelt een investering in een duurzamere toekomst is, en wij baseren onze Fiber Staircase 2030 strategie op wetenschappelijke gegevens en levenscyclusanalyses.

null
100% bereiken

HET VINDEN VAN BETERE ALTERNATIEVEN

Ons doel is om in 2022 voor 100% duurzaam katoen te zorgen, met ofwel biologisch katoen, katoen van het Better Cotton Initiative, gerecycled katoen, of overgangskatoen. Zoals in de film te zien is, is een van die leveranciers Shahi Exports in India, dat zich inspant om zijn waterverbruik te verminderen door te investeren in maatregelen zoals het opvangen van regenwater en waterzuivering.

Organic Cotton products

Sweater met ronde hals van piquékatoen
Sweater met ronde hals van piquékatoen

Sweater met ronde hals van piquékatoen

120,00 €
Original T-shirt met V-hals
ESSENTIAL
Considered material choice
Uitverkocht

Original T-shirt met V-hals

40,00 €
Trui van katoenpiqué met korte rits
Trui van katoenpiqué met korte rits
ESSENTIAL
Considered material choice

Trui van katoenpiqué met korte rits

140,00 €