Naar hoofdinhoud springen
Sale – Tot 50% korting
null

WWF

In 2021 zijn we samen met WWF Zweden een samenwerking aangegaan, waarbij we de focus leggen op het toezicht houden op water binnen onze waardeketen. Met deze samenwerking zullen we samen met het WWF, water risico's binnen onze waardeketen beoordelen. Gebaseerd hierop, zullen we onze waterstrategie aanpassen, zodat risico's aangepakt worden. Toezichthouder zijn op het gebied van water betekent ook dat we als collectief; dus samen met andere stakeholders in de industrie; actie ondernemen omtrent de risicogebieden van water.

Over de samenwerking

Water is onze grootste hulpbron. We kunnen er niet zonder mee leven, en de meeste flora en fauna op deze aarde ook niet. Maar er is een globale watercrisis op komst. De textielindustrie is een belangrijk focusgebied voor het WWF, omdat de grondstoffen en de locaties die de grondstoffen verwerken, vaak gevestigd zijn in gebieden met het grootste watergebrek en de meest vervuilde rivieren ter wereld. Om dit probleem aan te pakken, heeft het WWF een best practice aanpak ontwikkeld voor duurzaam water management genaamd 'Water Stewardship'. Het focust zich op 5 stappen: water bewustzijn, kennis van impact, interne actie, collectieve actie en invloed uitoefenen op bestuur. Tijdens de samenwerkingperiode gaan GANT en de WWF, al de voorheen genoemde stappen doorlopen, startend met bewustzijn en kennis van impact, door onze waterrisisco's te beoordelen en de gebieden te beoordelen die de grootste impact op ons water hebben. Gebaseerd op de uitkomsten van dit onderzoek, zullen we onze strategie omtrent water aanpassen en interne en collectieve actie ondernemen. GANT en de WWF gaan ook samenwerken om invloed uit te oefenen op lokale bestuurlijke instanties en globaal beleid waar relevant. We zullen beide de ontwikkeling van de 'WWF Water Risk Filter' gebruiken en hier ook aan bijdragen. De 'WWF Water Risk Filter' is een online tool, die gebruikers in staat stelt om water risico's te ontdekken, te beoordelen en erop te reageren. We zullen geregeld de water-gerelateerde aspecten van onze waardeketen van kleding- en textielproductie beoordelen; inclusief verf- en wasprocessen via de Water Risico Filter. De indicatie van het totale waterrisico voor bedrijven en de faciliteiten van partners, zal sturend en begeleidend werken. Dit zal resulteren in specifieke acties om deze uitdagingen aan te pakken.

"GANT is geboren op een plaats waar de Atlantische oceaan en Amerika samenkomen. Het leven aan de kust is onderdeel van ons erfgoed, en water staat centraal binnen onze inzet om een duurzamere toekomst te ontwikkelen. Onze visie is dat GANT, tegen 2030, een merk wordt dat bekend staat en geliefd is als leider die de waterwegen van de wereld beschermt. Jessica Cederberg Wodmar, Global Sustainability Directeur bij GANT."

- Jessica Cederberg Wodmar, Global Sustainability Director at GANT

img