Naar hoofdinhoud springen
null

Ocean Prep™

GANT, opgericht aan de Amerikaanse oostkust, heeft altijd al een speciale band met water gehad. Ons doel is het milieu van de kustgebieden te beschermen en als het dan gaat om een aanpak voor het probleem van het plastic en afval dat onze oceanen vergiftigt, zien wij een kans om hierin van betekenis te zijn.

We zijn een partnerschap aangegaan met SEAQUAL™ om een deel van de ongeveer 165 miljoen ton plastic die in onze oceanen drijft, te verwijderen en te recyclen tot het garen dat we toepassen in onze Ocean Prep-kleding.

Lokale vissers in de Middellandse Zee verzamelen, tussen de reguliere visvangsten door, het plastic van de eindconsumenten om de oceaan schoon te maken en daarmee het milieu te helpen en hun eigen bestaan te beschermen. Het SEAQUAL™-vezel is gemaakt van een mix van oceaanplastic en flessen uit Spaanse recyclingbakken.

Deze samenwerking stelt ons in staat om twee van onze doelen te combineren: het aanbieden van hoogwaardige kleding voor de professional onderweg en het mooier maken van de oceaan, iets wat vanaf het begin in ons DNA zit ingeworteld.