Naar hoofdinhoud springen
null

Klimaat

Met trots kunnen we aankondigen dat GANT de Fashion Industry Charter for Climate Action van het United Nations Framework Convention inzake klimaatverandering in februari 2019, samen met andere industrieleiders, heeft ondertekend. Hiermee geven wij uitdrukking aan onze inspanningen en toezeggingen bij de uitvoering van de doelstellingen van het Akkoord van Parijs en de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling.

Het Fashion Industry Charter for Climate Action is een toezegging voor klimaatactie, waarbij alle belanghebbenden uit de modewereld samenkomen voor de ontwikkeling van een gezamenlijk standpunt betreffende het klimaat, inclusief de visie om tegen 2050 een netto-nulemissie te bereiken. Als wereldwijd opererend bedrijf wil GANT deel uitmaken van een wereldwijd partnerschap voor klimaatactie en steunt het deze holistische verbintenis van wereldleiders in de mode-industrie.

Met de ondertekening van dit handvest verbindt GANT zich ertoe de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 30% te verlagen en deel te nemen aan werkgroepen die door de VN-klimaatverandering en andere ondertekenaars worden bijeengeroepen om draaiboeken te ontwikkelen voor elk van de verbintenissen in het handvest.

Lees hier meer over de FICCA.

GANT heeft ook de volgende stap naar een duurzamere toekomst gezet door zich aan te sluiten bij Emmanuel Macron's Fashion Pact. Met de ondertekening van het Fashion Pact verplicht GANT zichzelf krachten te bundelen met andere toonaangevende modebedrijven om actie te ondernemen op drie belangrijke gebieden: klimaat, biodiversiteit en oceanen. Opgericht op aandringen van de Franse president Emmanuel Macron tijdens de G7-top in augustus 2019, heeft het modepact tot doel de impact van de sector op het milieu aan te pakken. Tot op heden hebben 56 belanghebbenden en leiders van de mode-industrie het Fashion Pact ondertekend.

Lees hier meer over het Fashion Pact.