Naar hoofdinhoud springen
Sale – Tot 50% korting
null

7 Rules
en Circulariteit

Om een duurzamere consumptie van kleding mogelijk te maken, moeten we afstappen van het huidige lineaire model van 'produceren-verkopen-weggooien' en een meer circulair model implementeren waarin kleding niet als afval op stortplaatsen belandt. Dit is ook een prioriteit die te zien is bij wetgevers in veel van de markten waar GANT aanwezig is. 


Onze prioriteit voor circulaire mode is om de circulaire lus zo groot mogelijk te maken. Wij geloven in het gebruik van hernieuwbare materialen van de hoogste kwaliteit om ervoor te zorgen dat kleding een langere levensduur heeft. Dit maakt deel uit van het erfgoed en bedrijfsmodel van GANT. 


De 7 Rules van GANT zijn gebaseerd op de afvalstoffenhiërarchie van de EU en deze vormen onze visie op circulaire mode en een manier om mensen uit te nodigen om te leren hoe ze hun kleding een langer leven kunnen geven en om voor hun producten te zorgen met minder impact op het milieu. De 7 Rules van GANT zijn een manier om consumenten te informeren over kledingverzorging en hen te inspireren en uit te nodigen om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun kleding. De 7 Rules van GANT omvatten Refresh, Repair, Relove, Rent, Regive, Remake en Recycle.


Voor meer informatie over deze regels kunt u hier terecht.

null

Verpakkingen

Verpakkingen hebben het belangrijke doel om producten van GANT te beschermen terwijl ze onderweg zijn naar een consument. In lijn met het verpakkingsbeleid van GANT streven we naar een efficiënte verpakking en passende oplossingen voor onze producten. We streven er voortdurend naar om de negatieve impact op het milieu van onze verpakkingen te minimaliseren door de nadruk te leggen op het gebruik van hernieuwbare en duurzaam geproduceerde materialen. Alle papieren en kartonnen verpakkingen, inclusief boodschappentassen en e-commerce dozen, zijn FSC-gecertificeerd. Als ondertekenaar van The Fashion Pact zet GANT zich in om het gebruik van problematische en onnodige plastic verpakkingen te elimineren. Voor alle plastic verpakkingen die overblijven, willen we alleen 100% gerecycled plastic gebruiken. GANT heeft de afgelopen tien jaar geen tassen of hangers van plastic in winkels gebruikt. Voor e-commerce worden zowel kartonnen dozen als plastic zakken gebruikt. Deze plastic e-commerce tassen zijn momenteel gemaakt van 80% gerecycled plastic. De eis van GANT is dat alle polybags die voor kleding worden gebruikt tijdens noodzakelijke transport zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.